#3 - 18 april 2019 - 65 min. - link link is gekopieerd

Mischa Rozema

PostPanic

Mischa Rozema is filmregisseur en eigenaar van filmproductiemaatschappij PostPanic – dat hij in 1997 oprichtte met Jules Tervoort. Hij maakt fantastische commercials – waarvan er laatst één – ‘A Report of Connected Events’ voor Libert Global (zie hieronder) – de Grand Prix won tijdens de Dutch Creativity Awards. Het is een commercial waarin Mischa al zijn kwaliteiten kwijt kan: epische beelden, vreemde karakters en special effects (in de vorm van CGI).

Foto: Tim Mintiens

Mischa begint het interview over zijn jeugd, waarin hij erachter komt dat hij overal de beste in wil zijn. Dat hij bijvoorbeeld obsessief bezig is met gitaar spelen. Op de HKU komen zijn interesses samen; grafische vormgeving en industrieel ontwerp bijvoorbeeld. Mischa vertelt over hoe hij als regisseur samenwerkt met een team specialisten en over hoe belangrijk het is dat hij zijn perfectionisme loslaat, zodat hij zich kan focussen op het beginproces van het maken van een film: het witte vel papier.

https://www.youtube.com/watch?v=VJ-W7xKio7k

We hebben het ook over een Kickstarter project waarmee PostPanic in 2012 geld ophaalde om een kort film in Mexico te maken, genaamd Sundays (zie hieronder). Met deze film is PostPanic naar Hollywood gegaan en in 2015 tekende ze een contract bij Warner Bros. Helaas ligt dat nu op de plank.

https://youtu.be/6_cQpwpFFx0

In het interview vertelt Mischa ook over hoe hij zijn films voorbereid. Bijvoorbeeld eindeloos door Google Streetview ‘rijden’ op zoek naar de juiste locatie. Uitgebreid research doen is ook iets waarin hij een van zijn favoriete regisseurs Stanley Kubrick bewondert. Over Kubrick’s film, 2001: A Space Odyssey, kan Mischa weken praten. “Waar moet ik beginnen?” zo vraagt hij zich af in het interview.

We hebben het ook over hoe hij met zijn projecten van Hollywood naar de Netflixen en Hulu’s van deze wereld switchte, omdat in Hollywood alleen nog maar wordt geïnvesteerd in bewezen blockbusters. En we hebben het over vele andere zaken natuurlijk.

Luister het hele interview in de Soundcloud-embed bovenaan de pagina of op het podcastplatform van jouw voorkeur. Er staat ook nog een samenvattend artikel in de Adformatie.